Croma. Un libro de color

Títol: Croma. Un libro de color.
Editorial: Caja Negra.
Autor: Derek Jarman.
Ciutat de publicació: Buenos Aires.
Any de publicació: 2017.
Pàgines: 248.
Mides: 14 x 19,5.
ISBN: 978-987-1622-60-3.

20.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Puedes reservarlo en info@artslibris.cat

Durant anys, les pel·lícules de Derek Jarman van circular entre pocs assabentats, els membres d’una fidel comunitat d’afins. Queer abans que queer fos un rètol de moda, la seva militància contra l’avançada thatcherista i en favor dels drets de la diversitat sexual, feien del seu cinema un plat difícil de digerir per al gran públic però també per a la crítica, moltes vegades immersa en prejudicis homofòbics. El mitjà del cinema polític -al qual en veritat pertanyia- tampoc podia assimilar en aquest moment el seu gust erudit per la cultura clàssica i molt menys altres interessos «superficials», com la jardineria, el punk, el pop, el videoclip (en el qual va treballar, entre altres, al costat dels Sex Pistols, Marianne Faithfull, Bryan Ferry, The Smiths, els Pet Shop Boys, Throbbing Gristle) i, clar, el sexe. En 1986, va saber que havia contret VIH. Contra el que prescrivia l’època, no es va ocultar: es va tornar una de les poques cares visibles de l’epidèmia i la va convertir en un desafiament estètic. Va filmar sis llargmetratges, potser els millors de la seva carrera. Va realitzar l’últim d’ells, Blue (1993), quan ja havia perdut la visió de l’ull dret i patia serioses dificultats per a controlar els seus moviments. En aquest moment, un any abans de la seva mort, escriu Croma. Entre les pàgines d’aquest original i eclèctic tractat sobre el color, que para esment al fenomen tant en la més humil de les seves manifestacions materials, l’obtenció de pigments, com en les condicions històriques dels seus usos i les seves diverses funcions en la història de l’art i les idees, Jarman s’acomiada de la biblioteca, del seu jardí, del passat, del sexe, dels seus amics, de la vida i també d’aquest color que ja a penes pot entreveure. En un singular camí d’elegia furiosa, proposa al seu lector una intimitat intensa i punyent.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.