Summer's Almost Gone

Enquadernació: suïssa de tapa dura folrada en paper amb llom vist

Pàgines: 216 pàgines (24 desplegables), 94 fotografies en tritó

Mida: 15 x 22 cm

Fotografies, concepte i edició: Alex Llovet

Disseny: underbau

Text: Lara Moreno

Edició bilingüe (ESP-ENG)

Preimpressió: Josep Maria de Llobet

Impressió: Grafilur

 

EP12

Data de llançament: Juliol 2022

Primera edició: 600 exemplars

40.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Puedes reservarlo en info@artslibris.cat

A la darrera dècada el treball d’Alex Llovet s’ha vertebrat al voltant de dos grans eixos temàtics: la identitat i la memòria. Explorant el fotollibre com a format per conceptualitzar i presentar els seus projectes centrats cada cop més en el seu entorn immediat -la parella, els fills i el territori que habita-, ha aconseguit generar un univers propi on el document fotogràfic i la imatge poètica s’entrellacen i interpel·len constantment.

Es pot enyorar una cosa que encara està passant? Aquest és el punt de partida de Summer’s Almost Gone, un centenar d’imatges preses durant els estius del 2016 al 2021 a diferents llocs d’Anglaterra i Espanya, que conformen el seu particular àlbum familiar de vacances estivals. En aquests períodes de contacte amb la natura, sinònim de llibertat, descobriment i joc, però també de desafiaments, creixement i enfrontament amb els mateixos fantasmes, Llovet apel·la a la fugacitat de la vida mentre es qüestiona les limitacions de la pràctica fotogràfica davant la frustració de no poder ser actor i espectador alhora.

Si la memòria construeix el relat autobiogràfic a partir de fragments inconnexos, omplint els buits amb la nostra imaginació, l’edició d’aquest treball, més sensorial que raonada, fa el mateix a través de 24 seqüències estructurades en forma de quadríptics d’imatges que es comporten com fotogrames verticals d’un documental fals, el de la vida de l’autor. Després de sis anys de treball i cinc maquetes diferents, aquest llibre suposa la culminació formal d’una investigació poètica i conceptual on la posada en pàgina evoca el funcionament de la memòria: imatges vetllades, moments que a penes recordem, pàgines que el lector haurà d’anar desplegant per treure el cap a les finestres del passat.

Acompanyant les imatges, la prosa poètica de l’escriptora Lara Moreno es posa a la pell del fotògraf per embastar una subtil narració paral·lela des dels vestigis d’aquells estius.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.