Mi tía Ana Mari

Títol: Mi tía Ana Mari.
Editorial: Ediciones Possibles.
Primera edició: 400 exemplars.
Fotografies i textos: Ana Mari i Héctor Mediavilla.
Textos en castellà, anglès i francès.
Disseny: Lorenzo Cerrina.
Edició: Héctor Mediavilla i Alex Llovet.
Mides: 10 x 15 cm.
Tapa dura entelada amb stamping.
112 pàgines.
31 fotografies en color i un dibuix en blanc i negre.
Data de publicació: 1 de març 2021.

29.00

Disponibilitat: En estoc

El 13 de març de 2020 es va decretar el confinament domiciliari a causa de la pandèmia provocada pel virus Covid-19. Ana Mari tenia 92 anys en aquest moment. Vivia sola en un pis a Barcelona des que el seu marit i el seu germà, el pare d’Héctor, morissin tres anys abans.
Després de diverses setmanes tancada sense sortir de casa, i amb l’objectiu d’ajudar-la a superar l’angoixa de la seva situació, l’Héctor li va proposar que compartís les seves vivències i pensaments a través d’imatges i textos. Héctor Mediavilla, a més de fotògraf i realitzador, és expert en fotografia participativa i en ajudar als altres a utilitzar la càmera com a eina d’integració.  Es va adonar que podia aprofitar aquests coneixements amb la seva estimada tieta.
Com que l’Ana Mari portava més de quaranta anys sense fer cap fotografia, el seu nebot li va ensenyar a utilitzar una càmera de pel·lícula instantània amb la qual podria fer fotos sense complicacions tècniques. Li va donar algunes indicacions i ella va acceptar el repte.
Unes setmanes més tard, superats els primers intents i després de mostrar-li els textos que anava escrivint, l’Héctor li va demanar que li mostrés les fotografies de l’àlbum familiar. En aquest context d’intimitat entre l’autor i la seva tia neix “Mi tía Ana Mari”, un treball on conviu el passat i el present, barrejant les instantànies de la protagonista i les seves reflexions, amb les fotografies de l’àlbum familiar, evocadores d’un temps compartit amb els absents.
Aquest petit llibre pretén donar veu a les persones grans que sovint viuen la seva solitud en silenci, i que van veure agreujada la seva situació durant el confinament.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.