The artist's novel: The fantasy of the novel (Part 2)

Títol: The Artist’s Novel: The fantasy of the novel
Autor: David Maroto
Editorial: Mousse Publishing
Any d’edició: 2019
Nº de pàgines: 292
Mesures: 15.3 × 20.7 cm
Format: Tapa toda
ISBN: 978-88-6749-425-5

18.00

Disponibilitat: En estoc

Per què escriuen novel·les els artistes? Quin impacte té la novel·la de l’artista en les arts visuals? Com ha d’experimentar-se una novel·la d’aquest tipus? En els últims anys, han proliferat els artistes visuals que creen novel·les com a part de la seva pràctica artística més àmplia. Ho fan per a abordar qüestions artístiques mitjançant dispositius novel·lístics, afavorint un tipus d’art basat en el procés i la subjectivitat, i introduint nocions com a ficció, narrativa i imaginació. En aquest sentit, és possible veure la novel·la com un nou mitjà en les arts visuals; no obstant això, se sap molt poc sobre ella. Aquesta publicació en dos volums és la primera que explora en profunditat el tema de la novel·la d’artista.
La segona part, La fantasia de la novel·la, és un projecte de recerca en forma de novel·la; examina el procés de creació d’una novel·la d’artista derivada de cinc actuacions episòdiques i una exposició. El procés creatiu es va veure afectat per les circumstàncies de la producció, incloses les relacions intersubjectives que solen ser invisibles per al públic. El protagonista assumeix el paper d’un detectiu que intenta comprendre les condicions en les quals un artista decideix escriure, i com és possible aquesta escriptura dins d’un entorn artístic.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.