Exposició: Lourdes Grobet a ArtsLibris

“LUCHA LIBRE”

A partir de l’11/02 a la Llibreria ArtsLibris

Presentem l’obra de la fotògrafa mexicana, recollida en la publicació Lucha Libre: Retratos de familia, de l’editorial RM.

Grobet desplega una mirada intuïtiva i rigorosa, fruit del desig de mostrar allò que roman ocult, apartat, relegat als marges de la societat. El seu treball sobre la lluita lliure explora les arrels culturals del Mèxic urbà. Durant dècades, ha retratat als personatges més emblemàtics del ring, dins i fora d’aquest.

Els retrats de Grobet parteixen d’una prohibició d’infància. El seu pare, aficionat a la lluita lliure, es va negar a portar-la als combats per ser dona. La seva reacció, anys més tard, va ser fer-se un lloc en l’escena armada amb una càmera. D’aquesta transgressió simbòlica va anar trenant-se, a poc a poc, un arxiu estrany i tendreUn repositori de vides, rituals i màscares.

COMPARTIR

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.