Fotoclubismo: Brazilian Modernist Photography and the Foto-Cine Clube Bandeirante, 1946-1964

Títol: Fotoclubismo: Brazilian Modernist Photography and the Foto-Cine Clube Bandeirante, 1946-1964
Autora: Sarah Hermanson Meister
Editorial: MoMA
Mesures: 23 x 2 x 26.7 cm
Nº pàgines: 184
Edició: 2021
IBSN: 978-1-63345-084-4

47.00

Disponibilitat: En estoc

Publicat amb motiu de la primera gran exposició museística de fotografia modernista brasilera fora del Brasil, Fotoclubismo presenta els innovadors assoliments creatius del Foto-Cinema Clube Bandeirante, un club de fotografia amateur fundat a São Paulo en 1939. La gran majoria dels membres del FCCB es dedicaven a la fotografia per afició: passaven els seus dies com a homes de negocis, comptables, periodistes o enginyers, però les seves ambicions artístiques eren considerables i la seva obra destaca al costat de les experimentacions contemporànies més conegudes. Els Bandeirantes van exercir un paper destacat en el circuit internacional de clubs fotogràfics en les dècades següents. Encara que les seves imatges van ser premiades en sis continents, avui són pràcticament desconegudes per al públic europeu i nord-americà.

Les 140 plaques de tritó de Fotoclubismo capturen fidelment les impactants declaracions fotogràfiques de la FCCB. Situant a la FCCB dins l’escena artística més àmplia del Brasil de la postguerra, així com dins d’una dinàmica xarxa de fotògrafs de tot el món, la comissària Sarah Hermanson Meister ens desafia a confrontar els nostres prejudicis estètics i a reconsiderar les nostres actituds cap a l’aficionat. Aquest volum, profusament il·lustrat, és la primera publicació fora del Brasil que celebra l’extraordinària fotografia que va sorgir en São Paulo durant una època singularment vibrant.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.