La performatividad de las imágenes

Títol: La performatividad de las imágenes.
Editorial: Metales Pesados.
Autora: Andrea Soto Calderón.
Any d’edició: 2020.
Pàgines: 144.
Dimensions: 15×22 cm.
ISBN: 9789566048299.

16.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

La inquietud que no deixa de manifestar-se sota diverses formes en aquest llibre és pel poder ambivalent de les imatges, un intent persistent per desplaçar la pregunta sobre què són les imatges cap a les seves maneres de fer, la seva performativitat. Tradicionalment, la imatge ha estat declarada no apta per a criticar la realitat, al mateix temps que avui s’afirma que estem immersos en una cultura visual que exigeix orientar-se en ella. Si bé la majoria de les imatges que circulen són per a consumir objectes i no per a construir mirades, això no implica que no continuïn sent artefactes de potència especulativa, poètica i política. Aquest text és una invitació a mantenir una actitud crítica que permeti l’emergència de nous tipus de conflictes i noves maneres de veure. Des d’una sort de contra-intuició afirma que el problema no és tant l’excés d’imatges sinó la seva escassetat; aquestes realitats que no tenen imatges, que manquen de capacitat per a ser imaginades. Una interpel·lació a compondre altres formes de poder, relacionar el que no té relació, exercint en comú la potència que es comparteix. Cal fer relats, cal fer imatges i cal creure en aquests relats, fer com si fossin veritables. Per a l’autora, en aquestes formes d’interrupció fràgil és on pot ocórrer la revolta de les formes.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.