Marianne Gast (1910-1958)

Títol: Marianne Gast (1910-1958)
Autora: Manuela Alonso Laza
Editorial: La Bahía
Edició: 2018
Mesures: 23.5 x 17.5 cm
76 pàgines
ISBN: 9788494612879

10.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Marianne Gast (Alemanya: Schierke, 1910 – Colònia, 1958) va ser la primera dona de l’artista Mathias Goeritz (Dánzig [actual Gdansk], Polònia; 1915 – Ciutat de Mèxic, Mèxic; 1990). Malgrat que artísticament va viure sempre a l’ombra del seu marit, aquesta traductora, galerista, professora d’idiomes i, sobretot, fotògrafa, és autora d’una obra de rellevant interès. Marianne Gast va realitzar fotografia de paisatge, retrats, fotografia etnogràfica, però es va especialitzar en la fotografia d’arquitectura i obres d’art. En les seves imatges són importants les línies i els volums. Fa temes dels detalls: fragment d’una paret, part d’unes vies de tren. Fins i tot en els primers treballs la seva mirada passa del general al concret, al detall.

L’Arxiu Lafuente i el Centre de la Documentació de la Imatge de Santander (CDIS) de l’Ajuntament de Santander brinden homenatge a Marianne Gast en complir-se el seixanta aniversari de la seva mort. I ho fan amb una exposició en el CDIS, comissariada per Manuela Alonso Laza, en la qual es mostra una selecció de fotografies pertanyents a l’Arxiu Lafuente, concretament al fons documental Mathias Goeritz. Es tracta de quaranta-dues fotografies, signades per Marianne Gast o Marianne Goeritz, que la seva temàtica està centrada en els projectes El Eco (1952-1953) i Las Torres de Ciudad Satélite (1957), de Mathias Goeritz, encara que també hi ha imatges relatives a la vida privada de la parella.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.