Premi Eloi Gimeno

Aquest any per primera vegada ArtsLibris juntament amb la Fundació Foto Colectania i en col·laboració amb l’Associació Amics d’Eloi Gimeno atorgaran el Premi Eloi Gimeno al millor Fotollibre dels concurrents a la fira ArtsLibris Barcelona 2022.

La trajectòria d’aquest artista va revitalitzar la fotografia espanyola a través dels fotollibres, assumint riscos estètics, autoeditant-se, treballant amb elegància el disseny dels seus llibres i engegant processos de creació col·lectiva.

Eloi Gimeno és una figura fonamental per entendre la història del fotollibre a Espanya, el premi que porta el seu nom neix amb la voluntat de continuar escrivint aquesta història així com d’homenatjar el nostre amic i mantenir viva la seva memòria i la seva manera especial d’entendre la vida i el seu ofici.

Aquest premi cerca recolzar i premiar aquells fotollibres que facin honor a aquest esperit creatiu i col·laboratiu d’Eloi Gimeno. Es valoraran especialment obres impulsades per petites editorials, autoeditades o col·lectius que constitueixin propostes innovadores, arriscades i que evidencien una llibertat creativa. Així mateix, es jutjarà positivament el treball de disseny, el discurs i la sinergia entre dissenyador, fotògraf i resta de l’equip d’edició.

El premi, que s’atorgarà entre els llibres presentats als expositors d’ArtsLibris d’aquest any, cerca donar suport als fotollibres que facin honor a aquest esperit creatiu i col·laboratiu d’Eloi Gimeno.

El jurat estarà constituït per: Horacio Fernández, Irene de Mendoza i Julián Barón.

El Premi es lliurarà públicament el diumenge 11 de juny a la jornada de tancament de la fira ArtsLibris 2022 amb una cerimònia en honor al guanyador i en record d’Eloi.

El premi tindrà una dotació econòmica de 2.000 € per a l’autor, que aportaran de forma compartida Foto Colectania i ArtsLibris. El llibre premiat també comptarà amb la difusió per part de les tres entitats organitzadores durant l’any següent i, entre d’altres, serà presentat a Foto Colectania.

Bases del concurs

COMPARTIR

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.