NOVETAT / Oceans Rising, A Companion to Territorial Agency: Oceans in Transformation

Titol: Oceans Rising, A Companion to Territorial Agency: Oceans in Transformation
Autor: Daniela Ayma, TBA21–Academy, e-flux Architecture
Editorial: TBA21 I Thyssen-Bornemisza Art Contemporary
Mesures: 23 x 29,5 cm
Edició: 2021
ISBN: 978-3-9502064-9-4

25.00

Disponibilitat: En estoc

Els oceans estan pujant. Augmenten els indicadors de les activitats humanes accelerades: el nivell de la mar, la temperatura de l’aigua, l’acidesa, la proliferació d’algues i l’esgotament de les comunitats de peixos i la vida marina. La pèrdua d’abundància i diversitat té efectes devastadors en els serveis que els oceans presten a la terra, esgotant la seva labor no reconeguda de segrest de carboni, resiliència climàtica i oferta nutricional. Pensant en un continu terra-mar, com podem comprendre l’ascens polític, estètic i epistemològic dels oceans després de segles de invisibilización i oblit? Quines són les “ones de coneixement” pròpies dels oceans? Quines idees i memòries guarden els oceans en la seva profunditat i reanimen en resposta al tremolor dels ecosistemes terrestres? Com escapar de les sitges de recerca i indagació que estrenyen i fragmenten el coneixement dels oceans? La formulació de noves preguntes i l’ús de múltiples registres de detecció poden conduir a una revitalització de les formes en què els éssers humans es relacionen amb els oceans en aquest moment precari i crear noves vies per a la justícia reparadora.

Oceans Rising és un llibre que acompanya a l’exposició de recerca “Territorial Agency: Els oceans en transformació”, encarregada per TBA21-Academy, una iniciativa independent d’art i ciència oceànica que opera des del Ocean Space de Venècia. La publicació reuneix quaranta-una reflexives i generoses contribucions d’artistes, acadèmics, científics i activistes oceànics en resposta als ràpids canvis dels oceans. Escrivint des de llocs de conflicte i preocupació, els col·laboradors responen a la magnitud i la urgència de la devastació ecològica i, cosa que és més important, proporcionen una multitud de narratives que enforteixen les nostres comunitats de coneixement i es comprometen amb les pràctiques de construcció del món des d’una perspectiva oceànica.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.