Matter

Editorial: Ca l’Isidret and Spector Books
Autor: Aleix Plademunt
ISBN: 978-84-121090-7-8

48.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Puedes reservarlo en info@artslibris.cat

Del llatí mater (mare), la paraula matèria anomena la substància primera de què estan fetes les coses. El terme en anglès matter amplia les seves accepcions i inclou la concepció de problemaqüestió, i també, allò que importa, alguna cosa que preocupa. El projecte Matter analitza una de les qüestions més antigues de la nostra existència: l’origen.

La matèria està composta per minúscules partícules indivisibles que són en si mateixes inertes, immòbils i incapaces de reproduir-se, i que, a la vegada, la seva combinació dona lloc a la vida. Amb el seu impuls revolucionari, l’explosió de matèria del big-bang dona origen a l’univers. Durant el seu cicle vital, un organisme es reprodueix, evoluciona, genera i utilitza energia i mor. La matèria involucrada en aquest procés, en canvi, continua participant de nous cicles. És l’única certesa des del principi fins al final.

En una de les composicions evolutives més recents en l’espai i temps, l’ésser humà sorgeix. Dedicat a dominar la capacitat de transformació de la matèria, la multiplica en compostos impossibles i genera estructures artificials tant al laboratori com a l’entorn quotidià, i la interpreta mitjançant mecanismes cada vegada més abstractes. La complexitat governa l’evolució fins al punt d’oblidar que l’evolució mateixa ha estat possible gràcies a la imitació precisa dels processos originals.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.