A través del espejo

Títol: A través del espejo
Autor: Joan Fontcuberta (Ed.)
Editorial: La Oficina
Enquadernació: Flexbinder amb faixa serigrafiada
Nº pàgines: 392
Format: 200 x 150 mm
Edició: 2010
ISBN: 978-84-937948-1-1

19.90

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Puedes reservarlo en info@artslibris.cat

A través del espejo reuneix més de tres-cents autoretrats anònims procedents de la Xarxa, recopilats i editats per Joan Fontcuberta i Joaquín Gallego.

El mirall i la càmera fotogràfica, mitjançant els quals sembla obrar-se el «miracle» de la visió unificada del fotògraf i el seu retrat, posseeixen en aquesta variada mostra de fotografies una funció doble que possibilita l’autorepresentació i, alhora, la difusió pública d’imatges personals a través d’Internet. Autoretrats individuals, en parella o en grup, realitzats en espais públics o privats, amb càmeres fotogràfiques o telèfons mòbils que capten diferents situacions, gestos i poses en les quals el fotògraf desitja retratar-se, donen bon compte de l’extensió social de la iconofilia en una època en què l’exhibició de l’íntim sembla haver-se convertit en l’expressió comuna de la subjectivitat. Accessibles a qualsevol i dirigides a la mirada potencial del «altre» de la Xarxa, es reprodueixen aquí seguint el flux anònim de la seva circulació en Internet, en sèries aleatòries que semblen funcionar per acumulació, però l’efecte de la qual és l’anul·lació o desaparició de l’íntim en nom de la dimensió espectacular en què es promou la seva visibilitat.

Els textos publicats al costat d’aquestes fotografies plantegen diferents claus interpretatives des de les quals abordar una reflexió, al fil d’aquestes imatges, sobre les maneres de representació de la subjectivitat i la intimitat. Així, Joan Fontcuberta, en el seu assaig fundacional «La danza de los espejos (identidad y flujos fotográficos en internet)», instaura un nou estadi en la interpretació de la història de la fotografia, assenyalant en aquest fenomen antropològic i visual sense precedents un abans i un després dins del seu transcurs històric.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.