Una geología de los medios

Títol: : Una geología de los medios
Autor: Jussi Parikka
Editorial: Caja Negra
Nº pàgines: 296
Edició: 2021
Traducció: Maximiliano Gonnet
ISBN: 978-987-1622-93-1

19.50

Disponibilitat: En estoc

La història de la nostra cultura medial té milers de milions d’anys. Però desxifrar l’entorn digital que governa les nostres vides requereix d’alguna cosa més que un exercici d’interpretació semiòtica. A contra corrent dels discursos glorificadors d’una suposada immaterialitat digital, Jussi Parikka assenyala aquí que les màquines digitals actuals i el seu entramat soci-tècnic depenen tant de l’electricitat com d’una varietat de minerals que cotitzen en alça en els mercats mundials al mateix temps que vessen toxines sobre el medi ambient i afecten la salut dels qui intervenen en la fabricació d’aquests artefactes.

Una geologia dels mitjans, primer llibre traduït a l’espanyol de l’investigador finlandès, excava en els estrats temporals de llarg alè de la nostra materialitat medial: la història de la Terra, els seus metalls, la seva química i els seus minerals, elements que constitueixen la materialitat dels mitjans digitals i li confereixen a l’entorn tècnic la seva condició geològica. En línia amb el rebuig a la teleologia humanista de Donna Haraway, Rosi Braidotti i els nous materialismes, en paral·lel a les crítiques a l’extractivisme i els seus efectes per part dels estudis feministes i postcolonials, la perspectiva geocentrada i inorgànica de Parikka constitueix un vigorós intent de col·locar la teoria dels mitjans a l’altura dels desafiaments del Antropoceno.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.